Meespeelochtenden / informatie-avond

In februari en maart hebben een aantal meespeelochtenden gepland.
De meespeelochtenden zijn van 9.30-10.30 uur. Uw kind kan dan komen kijken/spelen in de groep. Aanmelden hiervoor is niet nodig. De data hiervoor zijn:
Locatie Kersenboogerd, Gording 123: woensdag 6 februari en woensdag 13 maart
Locatie Binnenstad, Gravenstraat 19: woensdag 13 februari, woensdag 6 maart en woensdag 20 maart.

Ook is er een informatie-avond gepland. Deze is op dinsdagavond 5 maart om 20.00 uur, locatie Gravenstraat 19.

Mochten bovengenoemde data u niet uitkomen, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een rondleiding.

Intentieverklaring Montessori Kindcentrum

08-01-2019

Stichting Talent en Stichting Kinderopvang Hoorn hebben op maandag 8 januari 2019 de intentieverklaring getekend voor het opzetten van het Montessori Kindcentrum Hoorn (MKC). Eén plek voor onderwijs en kinderopvang voor kinderen van 0-13 jaar.

Deze samenwerking betekent dat er voor kinderen van 0-13 jaar één plek komt voor zowel onderwijs als kinderopvang en waar één multidisciplinair team rondom het kind zal gaan werken.

De komende tijd zal er door een gezamenlijk team gewerkt worden aan de inhoudelijke vormgeving van het MKC en er zal op termijn een gezamenlijk gebouw gerealiseerd worden in de Hoornse Binnenstad.

Een mooie mijlpaal voor beide organisaties!

07-01-2019
Logo Sportpas

Jeugdsportpas
Vanaf januari kunnen leerlingen weer verschillende sporten uitproberen met de Jeugdsportpas! Sporten variërend van capoeira tot atletiek en van volleybal tot zwemmend redden. Het is bedoeld voor kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs uit Hoorn, Blokker en Zwaag.
Aanmelden kan alleen via een account.
Kinderen kunnen zich inschrijven voor een kennismakingscursus nadat er een account op de website van www.sportencultuurhoorn.nl is aangemaakt. Kinderen die een account hebben kunnen dit account ook gebruiken voor deelname aan de Nationale Sportweek, de Hoornse Zomerspelen of de Cultuurweek.

Een kennismakingscursus duurt zes weken en kost eenmalig 10 euro.

27-11-2018

Voorleeskampioen
In het kader van ons motto: Iedere leerling op de Montessorischool een betrokken lezer houden we elk jaar in de bovenbouw een voorleeswedstrijd.
De winnaar van deze “wedstrijd” gaat naar de voorleeswedstrijd welke gehouden wordt in de bibliotheek van Hoorn. Hier strijden alle kampioenen van de basisscholen in Hoorn om de titel beste voorlezer uit Hoorn.
Alle bovenbouwgroepen hadden in hun groep een voorleeswedstrijd gehouden en een groepswinnaar naar voren geschoven.
Op maandagmiddag 26 november kwamen alle groepen bijeen om een kampioen te kiezen. De vakjury bestaande uit Tanja de Jonge (educatief medewerkster bibliotheek) en directeur Joke van Emst bracht een stem uit en de leerlingen mochten een stem uitbrengen.
Er waren hele goede lezers, maar uiteindelijk was de beste lezer: Jarrod Bakker van groep 7/8 uit de Kersenboogerd. Jarrod gaat ons vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd.

12-11-2018

Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met een click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een
wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is
er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken,
het zoeken of delen van informatie, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben.

Scholen, bibliotheken en mediaexperts onderzoeken waaraan je vandaag de dag moet voldoen om jezelf ‘mediawijs’ te noemen en stellen jong en oud de vraag: ‘Heb jij het onder de duim?’.
Meer informatie over mediawijsheid? Klik hier.

05-11-2018

Met het leren lezen gaat een wereld voor uw kind open. Leren lezen kunt u als ouders stimuleren. Daarnaast is lezen belangrijk in de opvoeding. Hoe u dit proces thuis kunt ondersteunen, kunt u lezen via onderstaande link. Kwaliteitskaart_lezen.pdf

Kind aan het woord

"Juf, je hebt eigenlijk gewoon 21 kinderen. Dat is best héél knap!"

leerling groep 3/4, Kersenboogerd