22mei2018
Het zwerfboekstation is op de Kersenboogerd een feit! 19-5-2018
Juf Bibi volgt samen met juf Ramona uit de binnenstad de opleiding tot leescoördinator en heeft dit in de Kersenboogerd geïnitieerd. In de
binnenstad wordt binnenkort ook een zwerfboekenstation ingericht. Lezen is op de Montessorischool een heel belangrijk gegeven. Lezen is immers een heel belangrijke basis voor verder leren en studeren.
Voor ons leesonderwijs hebben we dan ook het motto:
elke leerling een betrokken lezer
Vanaf het begin van het jaar hebben we ook elke week een dagdeel een
educatief medewerker van de bibliotheek bij ons binnen school aan het werk.
Op deze manier kunnen we de kwaliteit van het lezen vergroten. Afgelopen week hebben Natasha Arts en directie weer de nieuwe afspraken gemaakt voor  volgend schooljaar. We hebben ook uitleg/workshops voor ouders gepland.

ZwerfBoekenStation
Neem me mee, lees me . . . en laat me weer zwerven
Op locatie Kersenboogerd starten we met een
zwerfboekenstation

Wat zijn kinderzwerfboeken?
Zwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op een school, in de wachtkamer of in een Zwerfboekstation. Je herkent ze aan de sticker op de kaft. Deze boeken zijn niet van een kind, maar van alle kinderen.
Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door. “Stuur boeken uit zwerven” Staan er kinderboeken in de kast die niet
meer gelezen worden? Laat ze zwerven! Neem het boek mee naar school, plak er een sticker op en laat het boek zwerven in het zwerfboekstation.

Zwerfboekstations
Er zijn verschillende kinderzwerfstations in Hoorn.
Bijvoorbeeld bij: Wijkcentrum Kersenboogerd, MAK Blokweer, Wijkcentrum de Zaagtand. Meer informatie is er te vinden op: www.kinderzwerfboek.nl

Later dit schooljaar komen er ook zwerfboekenstations in de binnenstad.