Schoolvoetbal groep 5/6 14-4-2018
Wendy Koegelberg
Afgelopen week mochten de kinderen van groep 5/6 voetballen op de velden
van Zwaluwen ‘30. Woensdag de jongens. Maar liefst 4 teams van onze school
gingen de strijd aan met de andere scholen. Het nog jonge team uit de klas van juf Ramona moest flink vechten voor de bal, maar liet zich niet zomaar aan de kant zetten. Coach Pedro had een pittige taak met 3 super enthousiaste wissels, maar wist dit knap te regelen. Jammer genoeg geen winst in de poule, maar het veld kon met opgeheven hoofd verlaten worden. Vanuit de Kersenboogerd was er sinds enkele jaren weer een volledig team en ook deze mannen en 1 dame lieten het kaas niet van het brood eten. Vol overtuiging gingen zij het veld op en
moesten ook hier en daar een teleurstelling verwerken. Dankzij coach Jassir bleef de spirit er goed in en bleven ze knokken tot het laatste fluitsignaal.
De meeste kinderen van het team uit de groep van Merel/Marianne/Marjorie
hadden vorig jaar al een flinke vuurdoop gehad. Toen een jong team, nu al meer
ervaren. Nou dat hebben ze laten zien. Een erg spannende wedstrijd tegen de
Rank werd net aan verloren, waardoor de Rank door mocht naar de kwart finale en onze jongens 2e werden in hun poule. Natuurlijk erg zuur en dus moest er hier en daar flink wat verwerkt worden. Het laatste team uit de klas van juf
Annemieke/Kristel stoomde met sneltreinvaart door de voorrondes heen en
werd met duidelijke cijfers eerste van hun poule. Op naar de kwartfinale, een spannende strijd waar keeper Sepp meerdere malen het team knap in de race hield. Na 12 minuten was de stand nog steeds gelijk. Penalty’s volgden. De spanning steeg, maar Sepp deerde dat niet en stopte knap 2 ballen. Toch verliep deze penalty serie niet helemaal volgens plan, 2 ballen belandden op de lat en 1 bal werd zeer knap gestopt door de keeper. Bah:(  3-2 voor het andere team en zodoende dropen onze kanjers met een flinke kater af. Het toernooi was zeer goed bezet en dan eindigen bij de laatste 8 vind ik toch een hele beste prestatie.

Donderdags mochten de MEISJES de wei in, ook hier enorm veel enthousiasme. Het weer werkte iets minder mee dan de dag ervoor maar dat kon de fanatieke meiden niets schelen. Gelukkig wilde Saar op het allerlaatste moment meedoen
waardoor we toch een wisseltje hadden, coach Maaike had het allemaal prima in de hand en de meiden gingen er vol voor. Tjonge wat was het Spectrum een goed team, maar tegen de Elif en de Tandem hebben ze hun huid duur verkocht.
Het Spectrum mocht verder voetballen, onze meiden hebben gestreden voor wat ze waard waren en ook zij konden dus met opgeheven hoofd richting huis.

Coaches en ouders bedankt voor jullie hulp, mede dankzij jullie kunnen we
terugkijken op een geslaagd toernooi.
Samen met u als ouder kunnen we meer :)

Schoolvoetbal  8-4-2018
Afgelopen week was er schoolvoetbal. De jongens van de groepen 5/6 speelden de sterren van de hemel. De regenbuien deerden hen niet en zij eindigden
woensdag als eerste! Vrijdag was de finale en veroverden ze een welverdiende derde plaats. Goed gedaan. Dit geldt natuurlijk voor alle ploegen. Het waren allemaal heel sportieve en enthousiaste wedstrijdjes.