Plantje op tafel
Bij het Montessorisonderwijs hoort een plantje op tafel dat door de kinderen zelf wordt verzorgd. Op deze manier is er zorg voor de natuur en komt het kind erachter dat als er goede zorg is, het plantje groeit en eventueel ook bloeit.
Nu verschijnen er steeds meer cactussen op tafel. Deze planten hebben inderdaad minder zorg nodig en blijven, als het mee zit, een jaar in de klas aanwezig. Er zit echter ook een groot nadeel aan en dat zijn de stekels. Het komt regelmatig voor dat een leerling zich bezeert aan de cactus en wanneer deze omvalt op een hand of arm zit de huid vol. Wij willen u vragen om geen cactus meer mee te geven. Mocht u willen kiezen voor een sterker exemplaar omdat uw zoon of dochter (nog) geen 'groene' vingers heeft, dan is een vetplant zonder stekels een goed alternatief.