Zoeken
25september2018
Onderstaande links worden wekelijks bijgewerkt. Onder de...
25september2018
Gravenstraat
25september2018
gevraagd
Extra bewegen met BeweegWijs 8-9-2018
In de Kersenboogerd hebben we Rick Rozemeijer die het bewegen tijdens de pauze begeleidt. Rick zorgt voor het aanbod, de planning en het opleiden
van de junior coaches. Op maandag en dinsdag wordt hij hierbij bijgestaan door Tamara Langeland van de SKH. Ook zijn er op dinsdag en donderdag stagiaires van het Horizon college.
           Tamara en Rick
In de Gravenstraat zet Machiel van der Wolf de lijnen uit en wordt bijgestaan
door stagiaires van het Horizon. Maar ook Linda Erken is elke grote pauze op het plein te vinden, behalve op vrijdag want dan is haar collega van
de SKH aanwezig.
 
Extra bewegen 23-3-2018
Elke week hebben de leerlingen van de Gravenstraat en de Kersenboogerd onder leiding van de stagiaires van Beweegwijs extra speel- en beweegles en zijn ze heerlijk buiten. Ze leren de spellen die in de pauze worden uitgezet en begeleid worden door de junior coaches.
   
30-9-2017
Op de pleinen in de Kersenboogerd en de Gravenstraat zijn gekleurde vakken
aangebracht. Vakken waarin de leerlingen tijdens de grote pauze een rijk spelaanbod krijgen. Iedere week maken de begeleiders van BeweegWijs een opzet van de spellen die deze week op het plein centraal staan.
Middels een PowerPoint vertonen de leerkrachten de speluitleg en de bijbehorende filmpjes op het smartbord. Wanneer de leerlingen naar buiten gaan treffen zij ook op het plein een veilige structuur aan. Er is een aanbod waaruit zij een keuze kunnen
maken en de juniorcoaches (dit zijn leerlingen uit de hogere groepen) begeleiden de leerlingen bij het spelen van de spellen. Geen recht van de sterkste op het plein, het zijn niet langer de kinderen met de voetbal die het grootste deel van het plein kunnen “opeisen”.
Op dinsdag en donderdag ondersteunen stagiaires van het Horizon college de
uitvoering van BeweegWijs op de pleinen. Zij geven ook op dinsdag en donderdag extra spelles aan de leerlingen. Daar komen alle spelvormen aan bod.
Met een opbouw in de sociale emotionele ontwikkeling. In het oranje vak
bijvoorbeeld zijn de elementaire vormen van spel zonder winst en verlies en
ingewikkelde regels. Die komen in rood aan bod met o.a. voetbal en hockey.
Blauw is het vak waarin de leerling alleen mag en kan spelen. Op de foto komt het al oude stelt lopen aan bod. De stagiaires op hun beurt worden begeleid vanuit BeweegWijs door Machiel van der Wolf en Rick Rozemeijer.
Machiel voornamelijk in de binnenstad en Rick in de Kersenboogerd.

In de Messchaertstraat werken we met seniorcoaches. Dit zijn leerlingen die zich hiervoor vrijwillig hebben opgegeven. Zij worden getraind en begeleid door onze eigen gedragsspecialiste Suzanne Solognier. De seniorcoaches hebben als jongere leerling met BeweegWijs kennis gemaakt en zij bedenken spellen op het plein van de MS en treden ook als mediator op wanneer het even niet zo soepel loopt. Vorig schooljaar verliep dit zo goed dat zij bij Suzanne kwamen “klagen” dat zij te weinig te doen hadden! BeweegWijs past geheel bij Montessori!
   
BeweegWijs 2017-2018 18-7-2017
Volgend schooljaar hebben we ook weer de medewerking van Machiel, Jordy en Rick op de pleinen! Machiel begeleidt de binnenstad bij het opzetten van het rooster en Rick doet dit op de Kersenboogerd. Jordy zal als stagiair tweemaal in de week op de Gravenstraat het spelen ondersteunen. Voor de Kersenboogerd komt er een nieuwe stagiair van het Horizoncollege.
   
Spelen op het plein 8-4-2017
Door BeweegWijs, met de spellen in de gekleurde vakken, spelen de leerlingen ook in de pauze binnen een structuur. Die geeft houvast en duidelijkheid.
De juniorcoaches en plein-coördinatoren spelen een belangrijke rol in de
begeleiding van de spellen.
   
BeweegWijs op de pleinen van de Kersenboogerd en de Gravenstraat . . .
Wanneer u de pleinen van de Kersenboogerd en de Gravenstraat bekijkt, zal het u opvallen dat daar gekleurde vakken zijn aangebracht.
Achter de vakken zit een belangrijke visie, namelijk; fijn spelen op het plein. Geheel in de lijn van KIVA: samen maken we er een fijne school van!
Tijdens de schooldag is er binnen de muren van de school een duidelijke structuur en deze geeft duidelijkheid en veiligheid…er zijn duidelijke regels.
Zoals Maria Montessori aangaf: vrijheid in gebondenheid binnen een voorbereide omgeving.
Om ook buiten de schoolmuren een duidelijke omgeving te bieden hebben wij als Montessorischool BeweegWijs geďntroduceerd. Leerlingen kunnen binnen de vakken heerlijk spelen onder leiding van juniorcoaches. Dit zijn leerlingen uit de hogere groepen die zijn opgeleid tot coach. Zij helpen de jongere leerlingen bij en tijdens het spelen. Ook weer geheel passend bij ons Montessoriconcept van help mij het zelf te doen en te leren.
 
Binnen de kleuren is ook een

duidelijke sociaal/emotionele 

opbouw waar te nemen
 
 
 • Zelf lekker spelen in je eigen blauwe vak
   
 • Met elkaar, achter elkaar aan en je leert op je beurt te wachten
   
 • Samen in een vak spelen zonder winst of verlies en geen ingewikkelde regels
   
 • Door samen te werken lukt het!
   
 • Eindvorm van spel met regels en winst en verlies
   
 • Witte vak: met elkaar praten / chillen