Zoeken
25september2018
Onderstaande links worden wekelijks bijgewerkt. Onder de...
25september2018
Gravenstraat
25september2018
gevraagd
Punten van belang bij trakteren
Het is weer zover, deze week mag je zoontje uitdelen op school omdat hij jarig is, maar je hebt het ontzettend druk en pas op het laatste moment besef je ineens dat je nog niks hebt bedacht. Je pakt de auto en rijdt nog even snel naar de supermarkt voor wat lekkers. Chips of snoep is dan een makkelijke keuze. Helaas zitten hier vaak veel calorieŽn in.
In deze brochure vindt u tips en voorbeelden voor gezonde en leuke verjaardagstraktaties die je zelf of samen met je kind kunt maken.
 
Niet te veel calorieŽn
Een traktatie is een extraatje op de basisvoeding van de dag en is vaak voor de jonge kinderen al een maaltijd op zich. Het is daarom belangrijk dat de traktatie niet te groot is en niet te veel calorieŽn bevat. Het beste is wanneer dit minder of 90 calorieŽn zijn.
 
Zoet of hartig
Wanneer een traktatie niet te groot is en tijdens het juiste moment wordt aangeboden, is een zoete traktatie een prima keuze. De hartige traktatie is vaak juist de slechte keuze. Zo bevatten chips, repen, kaas, worst en cake veel (verzadigde) vetten en calorieŽn.
  
Moment 
Voor het gebit is het belangrijk dat er maximaal zeven eetmomenten per dag plaatsvinden. Drie hoofdmaaltijden en vier tussendoortjes zorgen ervoor dat het tandglazuur nog even de tijd heeft om te herstellen. Zo kan er het beste uitgedeeld worden vlak voor een hoofdmaaltijd of in plaats van een tussendoortje.

Dus . . . . . .
  • let erop dat een traktatie niet te groot, teveel calorieŽn bevat
  • let op het moment van aanbieden
  • er kan vaak beter voor zoet gekozen worden dan voor hartig